Както всичко, което ни служи се нуждае от поддръжка и редовна профилактика, така с още по-голяма сила това важи за складово-подемната техника. Защо нейната изправност е толкова важна? Не неглижираме ли този въпрос понякога?

За да сме отговорни към безопасността в склада и да си спестим редица проблеми и последващи разходи, нека видим защо изправността на техниката ни е толкова важна и защо поддръжката й не е за подценяване. Ето ги и ползите, на които можем да се радваме, ако подходим към въпроса разумно и отговорно:

БЕЗОПАСНОСТ

Рутинната поддръжка на складово-подемната техника ще повиши безопасността по време на работата в склада. Поддръжката ще предотврати повредата на частите на техниката, а това ще игнорира много бъдещи проблеми. Редовната проверка и подмяна на части и консумативи, когато е необходимо, ще елиминира риска от сериозни повреди и ще ни спести допълнителни разходи.

ЕФЕКТИВНОСТ

Наред с повишената безопасност, вашият мотокар например, ще работи по-добре и безпроблемно, ако не си спестявате дейностите по поддръжката. Ще се радвате на по-стабилно управление, по-добра подемност, маневреност и изправен двигател.

Просто планирайте редовни дати и интервали от време за поддръжка на складово-подемната техника. Ако си мислите, че нямате време за това, запомнете, че всъщност така вие спестявате време, което впоследствие бихте загубили в далеч по-сериозни ремонти. Спестява и нерви. А и средства, които можете да насочите към друго перо.

ИКОНОМИЧНОСТ

Ако се грижите за складовата техника на регулярна основа, ще предотвратите появата на по-големи, по-скъпи проблеми, които могат да възникнат. Не е ли по-добре, ако има нужда да отделите малко средства за поддръжка сега, за да запазите техниката си здрава, отколкото да платите в пъти повече за основен ремонт или дори подмяна по-късно? Най-добрият начин да спестите пари е да осигурите редовна поддръжка.

ДРУГИ РАЗХОДИ

Когато се грижите добре за складово-подемната техника, няма да губите и излишни разходи при всяко ползване на техниката, като например разходите от повишената консумация на гориво. Ако пропуснете моментът на редовната поддръжка, работата на техниката може да се влоши и вие дори да не разберете, че с това губите пари. Ще зареждате резервоара все по-често, а работата и ефективността на техниката ще продължава да се влошава.

ВРЕМЕТО ВИ Е ЦЕННО

Един основен ремонт на техниката може да ви отнеме повече време, отколкото предполагате. Вместо да насочите времето и вниманието си към нещо друго – интересно или наложително, вие ще го загубите в ремонтни дейности и обикаляне на сервизите. Освен това, работата в склада никога не свършва, а липсата на изправна техника допълнително ще ви затрудни и забави.


Днес времето е много важен ресурс. Ние сме все по-натоварени всеки ден, работата се натрупва все повече и повече. Отделянето на време за регулярна поддръжка на техниката всъщност е разумно решение, което ще ви се отплати многократно.

ЗАПАЗВАНЕ СТОЙНОСТТА НА ТЕХНИКАТА


Представете си, че след време решите да продадете наличната складово-подемна техника и искате да я замените с по-нова. Веднага ще се убедите колко наложителна е била редовната поддръжка на тази складово-подемна техника във времето. Защото отново говорим за пари и стойност на продажбата. Доброто състояние на машините е основна предпоставка за по-високата им стойност и цена.

Повече от ясно е вече колко са важни грижите и поддръжката на техниката в склада. Не подценявайте въпроса днес, спестете си време, нерви и пари утре. Подходете разумно и извлечете максимума от работата на поддържаната в изправност складово-подемна техника.

Motokarbg.com разполага с висококвалифицирани специалисти и всички необходими модерни решения и технологии, за да извършва сервизни и профилактични дейности по обслужване на складово-подемни машини. При необходимост, обърнете се към нашия екип!