Блог

Стелажи за склад - защо са ни необходими?

Складовите стелажи обикновено се използват в по-големите складове, за да се съхраняват редица различни материали и продукти. Често хората ги използват и при организацията в гаража, мазето, работните постройки. Днес складовите стелажи стават все по-популярни, особено сред транспортните и производствени фирми, универсалните магазини и всички средни и по-големи предприятия, дейността на които изисква складиране за по-добра и ефективна работа.

Обикновено се използват най-често няколко вида системи за складиране. Едната система е проектирана така, че височината на складовите стелажи може лесно да се регулира. Другият тип система е тази за подемност на тежестите, която позволява по-лесното инсталиране и деинсталиране на товари и дори съоръжения. Всичко е в зависимост от нуждите на съхранението. Рафтовете за съхранение са неразделна част от всяка система за складиране и осигуряват няколко съществени ползи за техните ползватели.

СПЕСТЯВАНЕ НА ПРОСТРАНСТВО

Най-голямото предимство на стелажите е, че те са чудесен начин за спестяване на пространство. Начинът, по който са изградени, позволява на фирмите да използват вертикалното пространство за съхранение вместо разполагането на артикули и стоки директно на пода. Стелажните системи позволяват на всяка компания да съхранява продуктите във височина, да ги организира и да ги достъпва, когато е необходимо. Способността за подреждане на един склад не само спестява място, но и много пари.

ДОСТЪПНОСТ

Начинът, по който са създадени складовите стелажи, прави съхраняваните продукти достъпни от двете страни на стелажа. И това е много важно за компаниите, тъй като увеличава производителността и времето за търсене на продукти. Също така, лесният достъп при достатъчно пространство между рафтовете позволява и работата в склада да се извършва посредством мотокари. Това допълнително улеснява работния процес.

УДОБСТВО

Стелажните системи за съхранение се налагат в употреба предимно с удобството си. Те са изключително ефективни, ако го позиционирате и организирате правилно. Много голяма част от разновидностите на складовите стелажи са специално проектирани да помогнат на компаниите да съхраняват още повече продукти, да увеличат безопасността в склада в същото време и да дадат възможност за по-бързо и ефективно изпълнение на задачите. Създаването на подобна организация в складовото помещение ще подобри и вашата бизнес продуктивност.
Сред другите ползи от използването на подобна система за складово организиране чрез стелажи са:

ПРОБЛЕМЪТ С ТЕЖКИТЕ ПРЕДМЕТИ

Стелажните рафтове са идеални за съхранение на големи и обемисти елементи. Такива предмети не трябва да лежат на пода. Рафтове са проектирани за съхранение на обемисти и тежки предмети, освен това някои видове могат да бъдат коригирани според конкретните нужди на бизнеса.

ОРГАНИЗИРАНОСТ

Много по-лесно е да останете организирани, когато имате повече рафтове. Когато всичко е на мястото си, не е нужно постоянно да проверявате наличностите и става много по-лесно да се сложи ред там, където той по една или друга причина е нарушен. Складът или гаражът ще бъде много по-организиран, когато имате инсталирани и подходящо организирани складови стелажи.

БЕЗ ПРЕРЕЖДАНЕ

Когато не разполагате с рафтове, вие сте принудени да използвате кутии и кашони за съхранение и организация на всичко налично. Целта, разбира се, е спестяване на място. Но всеки път, когато ви потрябват предметите най-долу, вие трябва да преместите всички неща отгоре, за да достигнете до заветния артикул. Със стелажите всичко е подредено и лесно достъпно, освен това спестява време и нерви.

ПРАВИЛНО СЪХРАНЕНИЕ

Стелажите позволяват по-лесно да виждате недостатъците и повредите, появили се по вашите стоки. Това прави и вашата реакция по-навременна.

БЕЗОПАСНОСТ

Стелажите могат значително да допринесат за безопасността в склада. Рискът от злополуки и повреждане на артикули е значително намален. Освен това работата в един подреден и организиран склад е винаги не само по-лесна и безопасна, но и много по-приятна.

Motokarbg.com предлага голямо разнообразие от стелажни системи, за да откриете най-подходящия вариант за вашите нужди! Разгледайте видовете, предлагани от нас тук.

Защо е важно да поддържаме в изправност складово-подемната техника?

Както всичко, което ни служи се нуждае от поддръжка и редовна профилактика, така с още по-голяма сила това важи за складово-подемната техника. Защо нейната изправност е толкова важна? Не неглижираме ли този въпрос понякога?

За да сме отговорни към безопасността в склада и да си спестим редица проблеми и последващи разходи, нека видим защо изправността на техниката ни е толкова важна и защо поддръжката й не е за подценяване. Ето ги и ползите, на които можем да се радваме, ако подходим към въпроса разумно и отговорно:

БЕЗОПАСНОСТ

Рутинната поддръжка на складово-подемната техника ще повиши безопасността по време на работата в склада. Поддръжката ще предотврати повредата на частите на техниката, а това ще игнорира много бъдещи проблеми. Редовната проверка и подмяна на части и консумативи, когато е необходимо, ще елиминира риска от сериозни повреди и ще ни спести допълнителни разходи.

ЕФЕКТИВНОСТ

Наред с повишената безопасност, вашият мотокар например, ще работи по-добре и безпроблемно, ако не си спестявате дейностите по поддръжката. Ще се радвате на по-стабилно управление, по-добра подемност, маневреност и изправен двигател.

Просто планирайте редовни дати и интервали от време за поддръжка на складово-подемната техника. Ако си мислите, че нямате време за това, запомнете, че всъщност така вие спестявате време, което впоследствие бихте загубили в далеч по-сериозни ремонти. Спестява и нерви. А и средства, които можете да насочите към друго перо.

ИКОНОМИЧНОСТ

Ако се грижите за складовата техника на регулярна основа, ще предотвратите появата на по-големи, по-скъпи проблеми, които могат да възникнат. Не е ли по-добре, ако има нужда да отделите малко средства за поддръжка сега, за да запазите техниката си здрава, отколкото да платите в пъти повече за основен ремонт или дори подмяна по-късно? Най-добрият начин да спестите пари е да осигурите редовна поддръжка.

ДРУГИ РАЗХОДИ

Когато се грижите добре за складово-подемната техника, няма да губите и излишни разходи при всяко ползване на техниката, като например разходите от повишената консумация на гориво. Ако пропуснете моментът на редовната поддръжка, работата на техниката може да се влоши и вие дори да не разберете, че с това губите пари. Ще зареждате резервоара все по-често, а работата и ефективността на техниката ще продължава да се влошава.

ВРЕМЕТО ВИ Е ЦЕННО

Един основен ремонт на техниката може да ви отнеме повече време, отколкото предполагате. Вместо да насочите времето и вниманието си към нещо друго – интересно или наложително, вие ще го загубите в ремонтни дейности и обикаляне на сервизите. Освен това, работата в склада никога не свършва, а липсата на изправна техника допълнително ще ви затрудни и забави.


Днес времето е много важен ресурс. Ние сме все по-натоварени всеки ден, работата се натрупва все повече и повече. Отделянето на време за регулярна поддръжка на техниката всъщност е разумно решение, което ще ви се отплати многократно.

ЗАПАЗВАНЕ СТОЙНОСТТА НА ТЕХНИКАТА


Представете си, че след време решите да продадете наличната складово-подемна техника и искате да я замените с по-нова. Веднага ще се убедите колко наложителна е била редовната поддръжка на тази складово-подемна техника във времето. Защото отново говорим за пари и стойност на продажбата. Доброто състояние на машините е основна предпоставка за по-високата им стойност и цена.

Повече от ясно е вече колко са важни грижите и поддръжката на техниката в склада. Не подценявайте въпроса днес, спестете си време, нерви и пари утре. Подходете разумно и извлечете максимума от работата на поддържаната в изправност складово-подемна техника.

Motokarbg.com разполага с висококвалифицирани специалисти и всички необходими модерни решения и технологии, за да извършва сервизни и профилактични дейности по обслужване на складово-подемни машини. При необходимост, обърнете се към нашия екип!

Видовете стелажи, предлагани от Motokarbg.com

Изборът на подходящи стелажи за вашия склад е от ключово значение, както за ефективността и продуктивността на работния процес, така и за безопасността на служителите, които работят там. Има различни фактори, които трябва да вземете предвид, когато избирате стелажни системи, но едно от най-важните неща, които трябва да съобразите, е стелажите да бъдат подходящи за размерите и тежестта на стоките, които ще съхранявате в склада.

Motokarbg.com предлага проектиране, доставка, монтаж и ремонт на различни видове качествени и устойчиви стелажни системи. Малко повече за тях и тяхното предназначение ще ви разкажем в следващите редове:


Средно-тежки стелажи


Средно-тежките стелажни системи са подходящ избор, ако съхранявате насипни стоки с умерено тегло, които се подреждат и разпределят ръчно. Те осигуряват директен и бърз достъп до стоките, което улеснява работния процес.

Сред предимствата на този вид стелажи са, че позволяват да оползотворите пространството в максимална степен, което е чудесно решение за по-малки складове. Също така, предоставят възможност за стифиране без помощта на складово-подемна техника.

Палетни стелажи

Палетните стелажи са подходящ вариант за големи складови помещения и логистични центрове. Те са на-популярното и най-често използваното решение за съхранение на палетизирани товари. Позволяват да бъдат адаптирани спрямо товарите, палетите, складово-подемните машини и помещението. Те осигуряват директен достъп до всеки палет, а също така улеснена и безопасна логистика на използваните подемни машини.

Drive-in стелажи

Drive-in стелажите са оптимален вариант за складиране на големи количества от един и същ продукт. Има два типа drive-in стелажни системи - LIFO - последният палет, който влиза, е първият, който излиза - и FIFO - където първият влязъл продукт, излиза първи. Намират широка употреба за хладилни складове, които трябва да се възползват максимално от пространството, предназначено за съхранение на продукти при контролирани температури.

Конзолни стелажи

В случай, че търсите стелажи, подходящи за съхранение на дългомерни товари с различно тегло, конзолните стелажи са създадено именно, за да удовлетворят тези нужди. Те предоставят здрава, стабилна и опростена конструкция, която е отлично решение складиране на продукти като метални и PVC тръби, греди, профили и др.

Гравитационни стелажни системи

Този вид стелажни системи представляват компактни конструкции с ролкови легла на всяко ниво. Те са поставени под лек наклон, който позволява лесното приплъзване на съхраняваните стоки. Отличен вариант е за складове, които разполагат с ограничено място и при които ротацията на запасите е от важно значение.

Мобилни стелажни системи

Мобилните стелажни системи са едно практично и съвременно решение за складовете, с което да отговорят на димамиката на бизнеса. Те се раздвижват от релси, което позволявала лесното им преместване - ръчно или дистанционно. Оптимално решение, което се комбинира успешно с други видове стелажни системи, като осигурява бърз достъп до товарните единици и позволява да оползотворите наличното пространство в максимална степен.

Радио Шатъл стелажни системи

Този тип стелажна система е предназначена за складови помещения с ограничено пространство, които служат за съхранение на обемни товари. Радио Шатъл системите се състоя от стелажни коридори, по които се движат платформи с радио управление. Складово-подемните машини се движат по коридор в самата стелажна система, като поставят или разтоварват палетата на и от роботизирана платформа. Те осигуряват по-голяма безопасност и намаляват възможността от възникване на трудови злополуки.

"Мецанин" стелажни системи

“Мецанин” стелажните системи представляват високи метални конструкции, които разделят складовите помещения на етажи. Особеното подходящи са за високи складови бази, тъй като позволяват оптималното оползотворяване на свободното пространство. Те предоставят гъвкавост, тъй като може да се аранжират и преместват лесно, позволявайки създаване на различни по височина и големина етажи.

Стелажна система SUPER 1/2/3

Стелажна система SUPER 1/2/3 представлява изцяло регулируема стелажна система, която е подходяща за стоки с малък или среден обем и тегло. Сред предимствата, които осигуряват е лесно монтиране и демонтаж и възможност да се регулира нивото на рафтовете на всеки 33 см.
Както сами може да се уверите в Motokarbg.com ще откриете голямо разнообразие от различни видове стелажи, за да изберете правилното решение за вашите нужди!

 

 

Защо да предпочетем мотокар под наем?

Мотокарите могат да бъдат едни от най-верните помощници за вашия бизнес, позволявайки ви с лекота да повдигате, премествате и подреждате различни товари. Ако и вие имате нужда от мотокар за вашата дейност, едно от важните решения, което трябва да вземете е дали да купите, или да наемете мотокар.

Изборът, който ще направите в този момент, може да има много дългосрочни последици за вашия бюджет, възвръщаемостта на инвестициите и дори за оперативната ефективност. Затова се изисква собствениците или управителите на бизнеси да подходят с нужното внимание към вземането на това важно решение.

Наемането на мотокар в много случаи може да се окаже по-добрата алтернатива, пред това да купите нова машина. Затова в следващите редове ще обърнем по-голямо внимание на това какви са предимствата да вземете мотокари под наем:

Без големи първоначални разходи

Купуването на нова машина обикновено е значителна инвестиция, която често е свързана с тегленето на кредит, за да могат да бъдат осигурени нужните средства. Дори да разполагате с парите, необходимо е да се направи внимателен анализ как подобен тип разход може да се отрази на финансовото състояние на вашата компания, особено ако те са били планирани в друго направление.

Наемането на мотокар ви спестява тези главоболия, тъй като не изисква значителни предварителни разходи. Обикновено разходите за наемане на тези машини се фиксирани и ясни, като се определят на месечна или годишна база, в зависимост от това за колко време възнамерявате да ги използвате.

Получавате машината в кратки срокове

Както стана въпрос, изборът на нов мотокар отнема известно време. От една страна, за да предвидите разходите, да получите одобрение за кредит (ако е необходимо) и т.н., а от друга - когато ще инвестирате в чисто нова машина, искате да сте уверени, че ще изберете най-подходящия модел. Всичко това изисква време, с което може и да не разполагате, ако спешно се налага да замените повредена машина, тъй като това може да забави работния процес и да ви коства значителни разходи.
При наема на мотокар чакането е сведено до минимум, а коректните наемодатели предлагат бърза доставка, така че да може в кратки срокове наетият мотокар вече да е в склада ви и да върши работата, за която е преназначен.

Поддръжка

Поддръжката на собствен мотокар също е разход, който трябва да вземете предвид. При наемането на мотокар, обикновено рутинната поддръжка се извършва от собственика на машината, а не от наемателя. Мотокар под наем може да ви спести средствата за поддръжка, като едновременно с това, ще сте спокойни, че вашата машина функционира изрядно и безпроблемно. Трябва да отбележим, че ако наемателя повреди по някакъв начин мотокара, ще се наложи да покрие ремонта на нанесените щети.

Не плащате за оборудване, от което не се нуждаете

Наемането на мотокар ви дава гъвкавост, за да избегнете плащането на оборудване, което не използвате. Ако получите краткосрочен договор или имате сезонен скок в бизнеса, наемането е идеалното решение, тъй като ще ви помогне да увеличите производствения ви капацитет. В периодите, когато бизнесът ви не се нуждае повече от машината, може лесно да върнете мотокара и да спестите пари. Излишно е да обясняваме, че тази гъвкавост липсва, когато сте закупили мотокар.

Тествайте преди да купите

В случаите, когато не сте сигурни дали даденият модел ще отговори напълно на вашите нужди, бихте могли да го тествате, като го наемете за определен период от време. Това ще ви даде възможност да прецените дали си струва да инвестирате в покупката на този модел, или е по-добре да изберете друга алтернатива.

Както сами може да видите, вземането на мотокар под наем дава повече гъвкавост и широки възможности на вашия бизнес. Ако сте решили, че това е най-подходящото решение за нуждите на вашия бизнес, Motokarbg.com предлага голямо разнообразие от мотокари под наем. Свържете се нашите консултанти, за да получите подробна информация относно условията и възможностите за наем още сега.

 

На какво да обърнете внимание, когато купувате мотокар?

Покупката на мотокар е сериозна инвестиция, която обаче може да бъде от голяма полза за вашия бизнес. За да сте сигурни, че ще получите това, от което наистина се нуждаете, то добре е да подходите разумно и да вземете информирано решение. За да ви помогнем да направите правилния избор, в тази статия ще ви споделим кои са нещата, на които задължително трябва да обърнете внимание, когато купувате мотокар.


Покупка на нов мотокар

Ако сте решили да инвестирате в чисто нов мотокар, то най-важното е да изберете модел, който ще отговори на изискванията ви, а също така и на нуждите на дейността, която извършвате. В предишна статия в нашия блог вече сме обръщали по-детайлно внимание на видовете мотокари според приложението им. Затова няма да изпадаме в подробни обяснения, но задължително проучете и открийте какъв модел ще бъде най-полезен в конкретния случай.

Други фактори, които също трябва да вземете под внимание са:


● Капацитетът на складово-подемната машина - колко тежки товари може да превозва и на каква височина може да ги подвига.
● Видът на горивото и мощността на мотокара
● Пространството, в което ще го използвате - какви са разстоянията между стелажите в склада, каква е подовата повърхност и т.н.

Накрая, но не и на последно място - цената също е решаващ фактор при вземането на решение за покупка. Все пак, това е значителна инвестиция и си струва да потърсите най-доброто възможно съотношение между цена, която сте склонни да заплатите и качеството, което ще получите в замяна.

Покупка на употребяван мотокар

Покупката на мотокар втора ръка също е възможен вариант, ако търсите да закупите машина на по-ниска цена. В случай че сте се спрели на този вариант, освен нещата, които изброихме по-горе, необходимо е да потърсите доверен търговец, от който да закупите мотокара. Възможно е мотокарите втора ръка да имат някакъв тип дефекти и повреди, в следствие на тяхната експлоатация. За да не се окажете измамени и разочаровани, направете обстойна проверка на състоянието на машината, преди да си стиснете ръце с продавача и да я закупите.

Сред важните неща, които да проверите са наличието на пукнатини и износвания, които може да са тревожен признак, че мотокарът скоро ще има нужда от смяна. Огледайте състоянието на двигателя и на повдигащия механизъм. Ако имате възможност, най-добре е да тествате машината, за да видите как работи в действие - това би ви дало добра представа дали искате да я купите, или е по-добре да се насочите към друга машина или друг търговец.

Покупка на рециклиран мотокар

Междинният вариант на горните две опции е покупката на рециклиран мотокар. При процеса на рециклиране на използвания мотокар се прави пълна диагностика, като повредените части се отстраняват и се заменят с чисто нови. Това го прави по-надежден вариант от мотокар втора употреба, като едновременно с това цената е по-изгодна от закупуването на чисто нова машина.

Процесът на рециклиране преминава през няколко задължителни етапа, които гарантират пълна изправност и контрол на качеството на машините:

  • първоначална диагностика със специализиран софтуер за преценка на състоянието на техниката;
  • цялостно разглобяване на машините;
  • почистване на шасито и повдигателната уредба от стара боя и ръжда;
  • осъществяване на ремонтни дейности, съобразно резултатите от експертната диагностика и препоръките на производителя;
  • подмяна на амортизираните или увредени възли и части с нови – двигател, ел. инсталация, мостове, ХДП и т.н.;
  • вътрешно и външно боядисване и грундиране с материали, предпазващи металните повърхности от корозиране;
  • сглобяване и монтаж на нови гуми;
  • провеждане на тестове за изправното функциониране на машината.  

Motokarbg.com предлага богата гама от рециклирани мотокари на водещи световни производители. За повече информация разгледайте нашия сайт.

Накрая ще обобщим, че кой от тези варианти ще изберете е въпрос на личен избор, както и на вашите предпочитания и възможности. Нашият съвет е да направите проучване и да подходите разумно, когато правите тази покупка. Това ви гарантира, че ще бъдете доволни от взетото решение и инвестицията, която сте направили, ще ви се отплати.