Блог

Защо да предпочетем мотокар под наем?

Мотокарите могат да бъдат едни от най-верните помощници за вашия бизнес, позволявайки ви с лекота да повдигате, премествате и подреждате различни товари. Ако и вие имате нужда от мотокар за вашата дейност, едно от важните решения, което трябва да вземете е дали да купите, или да наемете мотокар.

Изборът, който ще направите в този момент, може да има много дългосрочни последици за вашия бюджет, възвръщаемостта на инвестициите и дори за оперативната ефективност. Затова се изисква собствениците или управителите на бизнеси да подходят с нужното внимание към вземането на това важно решение.

Наемането на мотокар в много случаи може да се окаже по-добрата алтернатива, пред това да купите нова машина. Затова в следващите редове ще обърнем по-голямо внимание на това какви са предимствата да вземете мотокари под наем:

Без големи първоначални разходи

Купуването на нова машина обикновено е значителна инвестиция, която често е свързана с тегленето на кредит, за да могат да бъдат осигурени нужните средства. Дори да разполагате с парите, необходимо е да се направи внимателен анализ как подобен тип разход може да се отрази на финансовото състояние на вашата компания, особено ако те са били планирани в друго направление.

Наемането на мотокар ви спестява тези главоболия, тъй като не изисква значителни предварителни разходи. Обикновено разходите за наемане на тези машини се фиксирани и ясни, като се определят на месечна или годишна база, в зависимост от това за колко време възнамерявате да ги използвате.

Получавате машината в кратки срокове

Както стана въпрос, изборът на нов мотокар отнема известно време. От една страна, за да предвидите разходите, да получите одобрение за кредит (ако е необходимо) и т.н., а от друга - когато ще инвестирате в чисто нова машина, искате да сте уверени, че ще изберете най-подходящия модел. Всичко това изисква време, с което може и да не разполагате, ако спешно се налага да замените повредена машина, тъй като това може да забави работния процес и да ви коства значителни разходи.
При наема на мотокар чакането е сведено до минимум, а коректните наемодатели предлагат бърза доставка, така че да може в кратки срокове наетият мотокар вече да е в склада ви и да върши работата, за която е преназначен.

Поддръжка

Поддръжката на собствен мотокар също е разход, който трябва да вземете предвид. При наемането на мотокар, обикновено рутинната поддръжка се извършва от собственика на машината, а не от наемателя. Мотокар под наем може да ви спести средствата за поддръжка, като едновременно с това, ще сте спокойни, че вашата машина функционира изрядно и безпроблемно. Трябва да отбележим, че ако наемателя повреди по някакъв начин мотокара, ще се наложи да покрие ремонта на нанесените щети.

Не плащате за оборудване, от което не се нуждаете

Наемането на мотокар ви дава гъвкавост, за да избегнете плащането на оборудване, което не използвате. Ако получите краткосрочен договор или имате сезонен скок в бизнеса, наемането е идеалното решение, тъй като ще ви помогне да увеличите производствения ви капацитет. В периодите, когато бизнесът ви не се нуждае повече от машината, може лесно да върнете мотокара и да спестите пари. Излишно е да обясняваме, че тази гъвкавост липсва, когато сте закупили мотокар.

Тествайте преди да купите

В случаите, когато не сте сигурни дали даденият модел ще отговори напълно на вашите нужди, бихте могли да го тествате, като го наемете за определен период от време. Това ще ви даде възможност да прецените дали си струва да инвестирате в покупката на този модел, или е по-добре да изберете друга алтернатива.

Както сами може да видите, вземането на мотокар под наем дава повече гъвкавост и широки възможности на вашия бизнес. Ако сте решили, че това е най-подходящото решение за нуждите на вашия бизнес, Motokarbg.com предлага голямо разнообразие от мотокари под наем. Свържете се нашите консултанти, за да получите подробна информация относно условията и възможностите за наем още сега.

 

Видовете стелажи, предлагани от Motokarbg.com

Изборът на подходящи стелажи за вашия склад е от ключово значение, както за ефективността и продуктивността на работния процес, така и за безопасността на служителите, които работят там. Има различни фактори, които трябва да вземете предвид, когато избирате стелажни системи, но едно от най-важните неща, които трябва да съобразите, е стелажите да бъдат подходящи за размерите и тежестта на стоките, които ще съхранявате в склада.

Motokarbg.com предлага проектиране, доставка, монтаж и ремонт на различни видове качествени и устойчиви стелажни системи. Малко повече за тях и тяхното предназначение ще ви разкажем в следващите редове:


Средно-тежки стелажи


Средно-тежките стелажни системи са подходящ избор, ако съхранявате насипни стоки с умерено тегло, които се подреждат и разпределят ръчно. Те осигуряват директен и бърз достъп до стоките, което улеснява работния процес.

Сред предимствата на този вид стелажи са, че позволяват да оползотворите пространството в максимална степен, което е чудесно решение за по-малки складове. Също така, предоставят възможност за стифиране без помощта на складово-подемна техника.

Палетни стелажи

Палетните стелажи са подходящ вариант за големи складови помещения и логистични центрове. Те са на-популярното и най-често използваното решение за съхранение на палетизирани товари. Позволяват да бъдат адаптирани спрямо товарите, палетите, складово-подемните машини и помещението. Те осигуряват директен достъп до всеки палет, а също така улеснена и безопасна логистика на използваните подемни машини.

Drive-in стелажи

Drive-in стелажите са оптимален вариант за складиране на големи количества от един и същ продукт. Има два типа drive-in стелажни системи - LIFO - последният палет, който влиза, е първият, който излиза - и FIFO - където първият влязъл продукт, излиза първи. Намират широка употреба за хладилни складове, които трябва да се възползват максимално от пространството, предназначено за съхранение на продукти при контролирани температури.

Конзолни стелажи

В случай, че търсите стелажи, подходящи за съхранение на дългомерни товари с различно тегло, конзолните стелажи са създадено именно, за да удовлетворят тези нужди. Те предоставят здрава, стабилна и опростена конструкция, която е отлично решение складиране на продукти като метални и PVC тръби, греди, профили и др.

Гравитационни стелажни системи

Този вид стелажни системи представляват компактни конструкции с ролкови легла на всяко ниво. Те са поставени под лек наклон, който позволява лесното приплъзване на съхраняваните стоки. Отличен вариант е за складове, които разполагат с ограничено място и при които ротацията на запасите е от важно значение.

Мобилни стелажни системи

Мобилните стелажни системи са едно практично и съвременно решение за складовете, с което да отговорят на димамиката на бизнеса. Те се раздвижват от релси, което позволявала лесното им преместване - ръчно или дистанционно. Оптимално решение, което се комбинира успешно с други видове стелажни системи, като осигурява бърз достъп до товарните единици и позволява да оползотворите наличното пространство в максимална степен.

Радио Шатъл стелажни системи

Този тип стелажна система е предназначена за складови помещения с ограничено пространство, които служат за съхранение на обемни товари. Радио Шатъл системите се състоя от стелажни коридори, по които се движат платформи с радио управление. Складово-подемните машини се движат по коридор в самата стелажна система, като поставят или разтоварват палетата на и от роботизирана платформа. Те осигуряват по-голяма безопасност и намаляват възможността от възникване на трудови злополуки.

"Мецанин" стелажни системи

“Мецанин” стелажните системи представляват високи метални конструкции, които разделят складовите помещения на етажи. Особеното подходящи са за високи складови бази, тъй като позволяват оптималното оползотворяване на свободното пространство. Те предоставят гъвкавост, тъй като може да се аранжират и преместват лесно, позволявайки създаване на различни по височина и големина етажи.

Стелажна система SUPER 1/2/3

Стелажна система SUPER 1/2/3 представлява изцяло регулируема стелажна система, която е подходяща за стоки с малък или среден обем и тегло. Сред предимствата, които осигуряват е лесно монтиране и демонтаж и възможност да се регулира нивото на рафтовете на всеки 33 см.
Както сами може да се уверите в Motokarbg.com ще откриете голямо разнообразие от различни видове стелажи, за да изберете правилното решение за вашите нужди!

 

 

Важни съвети за организация на склада

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наличието на склад има потенциала да донесе значителни ползи за вашия бизнес. Но само да разполагате с голямо помещение, в което да съхранявате продуктите си не е достатъчно, за да постигнете ефективност на работния процес. Нужно е вашето складово помещение да бъде организирано добре, тъй като това ще ви спести време, ще оптимизира процеса за подготовка и изпращане на поръчки и ще минимизира забавените или обърканите такива, повишавайки удовлетворението на клиентите ви. Но как да постигнете това?

Независимо дали разполагате с малък склад, или с няколко просторни складови помещения, има някои базови принципи при проектирането и организацията, които си струва да вземете предвид, за да си спестите време, нерви и загубени средства.


Определете каква е целта на вашия склад

Ако не ви се е налагало да организирате склад преди и няма да разчитате на помощ от специалисти, вероятно се питате от къде да започнете. Преди да се насочите към конкретните организационни детайли и разрешаването на възникващите проблеми, имате нужда да придобиете генерален поглед над нещата. Започнете като си изясните каква точно е целта на склада, дали ще функционира като част от по-голяма верига, какви продукти ще се съхраняват в него и т.н.

Много е важно тези цели да се изяснят и да се запишат, така че всички ангажирани страни да бъдат наясно с очаквания резултат - особено когато времето, бюджетът или ресурсните проблеми по време на проекта изкушават заинтересованите страни да компрометират заложените оперативни или проектни цели.

Създайте оптимално разпределение на пространството

Това е още една много важна стъпка, която не бива да пренебрегвате. Ефективното използване на наличното складово пространство може да спомогне за подобряване на видимостта на запасите, намаляване на времето за пътуване и повишаване на общата оперативна ефективност. Когато проектирате оформлението на склада си, от решаващо значение е да отделите максимално пространство за целите на съхранението и обработката на инвентара, за да улесните служителите си.

Осигуряването на непрекъснат поток от стоки, персонал и оборудване е от жизненоважно значение при проектирането за безпроблемното функциониране на вашия склад. Можете да избегнете неефективни маршрути и прекъсвания, като стратегически планирате оформлението на вашия склад, така че да улесните всяка операция по последователен начин.

Избор на стелажи

Изборът на подходящи стелажи е още едно от нещата, които не бива да пренебрегвате при организацията на склада. Трябва да се уверите, че конструкцията, върху която ще се съхраняват продуктите ви е достатъчно здрава и стабилна, за да ги издържи. Когато подреждатe продуктите важно е да осигурите лесен достъп до по-бързо оборотните от тях. Тези, които се поръчват по-рядко, може да подредите на по-високо или в дъното на помещението, за да дадете приоритен на останалите.

Инвестиция в техника

Последното нещо, на което ще се спрем в тази статия, това е инвестицията в подходяща техника. Особено когато става дума за големи складови пространства, смарт компютърни системи, които да следят наличностите, поръчките и местоположението на продуктите, може да бъде изключително полезна инвестиция, която да ви се отплати с времето.

Що се отнася до зареждането на склада или превозването на отделните продукти, наличието на един или няколко мотокари, подходящи за целите на вашия бизнес, са повече от задължителна придобивка.

Ако сте в търсене на подходящ мотокар, Motokarbg.com предлага богата гама от нови и рециклирани мотокари на едни от водещите производители в бранша. Повече информация ще откриете на нашия сайт.

На какво да обърнете внимание, когато купувате мотокар?

Покупката на мотокар е сериозна инвестиция, която обаче може да бъде от голяма полза за вашия бизнес. За да сте сигурни, че ще получите това, от което наистина се нуждаете, то добре е да подходите разумно и да вземете информирано решение. За да ви помогнем да направите правилния избор, в тази статия ще ви споделим кои са нещата, на които задължително трябва да обърнете внимание, когато купувате мотокар.


Покупка на нов мотокар

Ако сте решили да инвестирате в чисто нов мотокар, то най-важното е да изберете модел, който ще отговори на изискванията ви, а също така и на нуждите на дейността, която извършвате. В предишна статия в нашия блог вече сме обръщали по-детайлно внимание на видовете мотокари според приложението им. Затова няма да изпадаме в подробни обяснения, но задължително проучете и открийте какъв модел ще бъде най-полезен в конкретния случай.

Други фактори, които също трябва да вземете под внимание са:


● Капацитетът на складово-подемната машина - колко тежки товари може да превозва и на каква височина може да ги подвига.
● Видът на горивото и мощността на мотокара
● Пространството, в което ще го използвате - какви са разстоянията между стелажите в склада, каква е подовата повърхност и т.н.

Накрая, но не и на последно място - цената също е решаващ фактор при вземането на решение за покупка. Все пак, това е значителна инвестиция и си струва да потърсите най-доброто възможно съотношение между цена, която сте склонни да заплатите и качеството, което ще получите в замяна.

Покупка на употребяван мотокар

Покупката на мотокар втора ръка също е възможен вариант, ако търсите да закупите машина на по-ниска цена. В случай че сте се спрели на този вариант, освен нещата, които изброихме по-горе, необходимо е да потърсите доверен търговец, от който да закупите мотокара. Възможно е мотокарите втора ръка да имат някакъв тип дефекти и повреди, в следствие на тяхната експлоатация. За да не се окажете измамени и разочаровани, направете обстойна проверка на състоянието на машината, преди да си стиснете ръце с продавача и да я закупите.

Сред важните неща, които да проверите са наличието на пукнатини и износвания, които може да са тревожен признак, че мотокарът скоро ще има нужда от смяна. Огледайте състоянието на двигателя и на повдигащия механизъм. Ако имате възможност, най-добре е да тествате машината, за да видите как работи в действие - това би ви дало добра представа дали искате да я купите, или е по-добре да се насочите към друга машина или друг търговец.

Покупка на рециклиран мотокар

Междинният вариант на горните две опции е покупката на рециклиран мотокар. При процеса на рециклиране на използвания мотокар се прави пълна диагностика, като повредените части се отстраняват и се заменят с чисто нови. Това го прави по-надежден вариант от мотокар втора употреба, като едновременно с това цената е по-изгодна от закупуването на чисто нова машина.

Процесът на рециклиране преминава през няколко задължителни етапа, които гарантират пълна изправност и контрол на качеството на машините:

  • първоначална диагностика със специализиран софтуер за преценка на състоянието на техниката;
  • цялостно разглобяване на машините;
  • почистване на шасито и повдигателната уредба от стара боя и ръжда;
  • осъществяване на ремонтни дейности, съобразно резултатите от експертната диагностика и препоръките на производителя;
  • подмяна на амортизираните или увредени възли и части с нови – двигател, ел. инсталация, мостове, ХДП и т.н.;
  • вътрешно и външно боядисване и грундиране с материали, предпазващи металните повърхности от корозиране;
  • сглобяване и монтаж на нови гуми;
  • провеждане на тестове за изправното функциониране на машината.  

Motokarbg.com предлага богата гама от рециклирани мотокари на водещи световни производители. За повече информация разгледайте нашия сайт.

Накрая ще обобщим, че кой от тези варианти ще изберете е въпрос на личен избор, както и на вашите предпочитания и възможности. Нашият съвет е да направите проучване и да подходите разумно, когато правите тази покупка. Това ви гарантира, че ще бъдете доволни от взетото решение и инвестицията, която сте направили, ще ви се отплати.

Съвети за поддръжка на тяговите акумулаторни батерии на складово-подемните машини

 

 

Днес ще разгледаме един изключително важен, но за съжаление подценяван момент от цялостната поддръжка на складово-подемните машини, а именно грижата за батериите. Стриктното спазване на предписанията на производителите осигурява на батериите максимално дълга експлоатация. В противовес, неправилната поддръжка и употреба водят до скъсяване на общия работен цикъл и съответно налагат краткосрочно подмяна на батерията, което в повечето случаи се оказва сериозна инвестиция.

Основните насоки, които ще разгледаме касаят транспорта, съхранението, зареждането, въвеждането в експлоатация и поддръжката на тяговите акумулаторни батерии. Съветваме Ви да превърнете тези полезни съвети в практика и да изисквате от операторите и служителите си да ги спазват неизменно, тъй като неправилното използване и поддръжка могат да доведат до нужда от нова батерия и съотвено до прекъснат работен цикъл.

Прочети още...