Подгответе мотокара си за зимата

Важно е при настъпване на зимния сезон да осигурите на своите служители освен необходимото обучение и екипировка. Зимното работно облекло е задължително и освен, че осигурява комфорт и възможност за по-продължителен работен цикъл, то предпазва от измръзвания и гарантира добра кондиция на оператора на складово-подемната машина.

Освен за управлението, операторите трябва да са адекватно инструктирани и относно всички ежедневни и периодични проверки, които са задължителни преди експлоатация в зимния сезон. За максимална отчетност направете график, в който служителите да отбелязват надлежно проведените проверки за изправност на машините и консумативите. Тези проверки трябва да се извършват всеки път, преди да се използва мотокара.  В противен случай може да има значителни щети по двигателя и други вътрешни компоненти. След като мотокарът вече не е необходим, той трябва да бъде паркиран безопасно и сигурно, за предпочитане на защитено място.

ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА СВОИТЕ СКЛАДОВО-ПОДЕМНИ МАШИНИ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ

Задължително ежедневно проверявайте нивото на течностите. Независимо, че всички видове мотокари и складово-подемни машини са проектирани с висока издръжливост и температурни амплитуди, течностите са податливи на замръзване и трябва редовно да се проверяват. Замръзването или недостатъчното ниво на течностите в машините може да доведе до сериозни повреди по двигателя впоследствие.

Осигурете на машините си време да загреят преди екплоатация в противен случай рискувате да си „подарите“ разходи за скъпи ремонти. По време на топлите месеци можете да управлявате мотокара след ежедневните си проверки, тъй като общата температура е достатъчно висока. Това обаче не е така, когато външните температури достигнат по-ниски нива. Важно е да о ставите двигателя и хидравликата на мотокарите да се затоплят правилно, преди управление.

Използвайте времето докато складово-подемната машина загрява, за да направите двойна проверка около мотокара, за да се уверите, че е в изправно работно състояние. Обърнете специално внимание на гумите на машината, тъй като ниските температури могат да причинят напукване на каучука. Огледайте детайлите за външни щети, които могат да причинят проблеми с маневрирането.

ПРИ ВЪНШНА УПОТРЕБА НА МОТОКАРИТЕ ГИ ОБОРУДВАЙТЕ С КАБИНА

Важно е при зимни условия мотокарите да бъдат снабдени с мека или твърда кабина, която освен, че гарантира безопасност и здравословни условия на труд на оператора, осигурява видимост и предпазва управлението от влагата и ниските температури.

 

За да се уверите в изправността на машините си преди зимния сезон или да се оборудвате с кабина се свържете с екипа на Motokarbg.com, за да изпратим мобилен екип, който ще Ви съдейства компетентно.

 

Категория: