Покупката на мотокар е сериозна инвестиция, която обаче може да бъде от голяма полза за вашия бизнес. За да сте сигурни, че ще получите това, от което наистина се нуждаете, то добре е да подходите разумно и да вземете информирано решение. За да ви помогнем да направите правилния избор, в тази статия ще ви споделим кои са нещата, на които задължително трябва да обърнете внимание, когато купувате мотокар.


Покупка на нов мотокар

Ако сте решили да инвестирате в чисто нов мотокар, то най-важното е да изберете модел, който ще отговори на изискванията ви, а също така и на нуждите на дейността, която извършвате. В предишна статия в нашия блог вече сме обръщали по-детайлно внимание на видовете мотокари според приложението им. Затова няма да изпадаме в подробни обяснения, но задължително проучете и открийте какъв модел ще бъде най-полезен в конкретния случай.

Други фактори, които също трябва да вземете под внимание са:


● Капацитетът на складово-подемната машина - колко тежки товари може да превозва и на каква височина може да ги подвига.
● Видът на горивото и мощността на мотокара
● Пространството, в което ще го използвате - какви са разстоянията между стелажите в склада, каква е подовата повърхност и т.н.

Накрая, но не и на последно място - цената също е решаващ фактор при вземането на решение за покупка. Все пак, това е значителна инвестиция и си струва да потърсите най-доброто възможно съотношение между цена, която сте склонни да заплатите и качеството, което ще получите в замяна.

Покупка на употребяван мотокар

Покупката на мотокар втора ръка също е възможен вариант, ако търсите да закупите машина на по-ниска цена. В случай че сте се спрели на този вариант, освен нещата, които изброихме по-горе, необходимо е да потърсите доверен търговец, от който да закупите мотокара. Възможно е мотокарите втора ръка да имат някакъв тип дефекти и повреди, в следствие на тяхната експлоатация. За да не се окажете измамени и разочаровани, направете обстойна проверка на състоянието на машината, преди да си стиснете ръце с продавача и да я закупите.

Сред важните неща, които да проверите са наличието на пукнатини и износвания, които може да са тревожен признак, че мотокарът скоро ще има нужда от смяна. Огледайте състоянието на двигателя и на повдигащия механизъм. Ако имате възможност, най-добре е да тествате машината, за да видите как работи в действие - това би ви дало добра представа дали искате да я купите, или е по-добре да се насочите към друга машина или друг търговец.

Покупка на рециклиран мотокар

Междинният вариант на горните две опции е покупката на рециклиран мотокар. При процеса на рециклиране на използвания мотокар се прави пълна диагностика, като повредените части се отстраняват и се заменят с чисто нови. Това го прави по-надежден вариант от мотокар втора употреба, като едновременно с това цената е по-изгодна от закупуването на чисто нова машина.

Процесът на рециклиране преминава през няколко задължителни етапа, които гарантират пълна изправност и контрол на качеството на машините:

  • първоначална диагностика със специализиран софтуер за преценка на състоянието на техниката;
  • цялостно разглобяване на машините;
  • почистване на шасито и повдигателната уредба от стара боя и ръжда;
  • осъществяване на ремонтни дейности, съобразно резултатите от експертната диагностика и препоръките на производителя;
  • подмяна на амортизираните или увредени възли и части с нови – двигател, ел. инсталация, мостове, ХДП и т.н.;
  • вътрешно и външно боядисване и грундиране с материали, предпазващи металните повърхности от корозиране;
  • сглобяване и монтаж на нови гуми;
  • провеждане на тестове за изправното функциониране на машината.  

Motokarbg.com предлага богата гама от рециклирани мотокари на водещи световни производители. За повече информация разгледайте нашия сайт.

Накрая ще обобщим, че кой от тези варианти ще изберете е въпрос на личен избор, както и на вашите предпочитания и възможности. Нашият съвет е да направите проучване и да подходите разумно, когато правите тази покупка. Това ви гарантира, че ще бъдете доволни от взетото решение и инвестицията, която сте направили, ще ви се отплати.