Изборът на подходящи стелажи за вашия склад е от ключово значение, както за ефективността и продуктивността на работния процес, така и за безопасността на служителите, които работят там. Има различни фактори, които трябва да вземете предвид, когато избирате стелажни системи, но едно от най-важните неща, които трябва да съобразите, е стелажите да бъдат подходящи за размерите и тежестта на стоките, които ще съхранявате в склада.

Motokarbg.com предлага проектиране, доставка, монтаж и ремонт на различни видове качествени и устойчиви стелажни системи. Малко повече за тях и тяхното предназначение ще ви разкажем в следващите редове:


Средно-тежки стелажи


Средно-тежките стелажни системи са подходящ избор, ако съхранявате насипни стоки с умерено тегло, които се подреждат и разпределят ръчно. Те осигуряват директен и бърз достъп до стоките, което улеснява работния процес.

Сред предимствата на този вид стелажи са, че позволяват да оползотворите пространството в максимална степен, което е чудесно решение за по-малки складове. Също така, предоставят възможност за стифиране без помощта на складово-подемна техника.

Палетни стелажи

Палетните стелажи са подходящ вариант за големи складови помещения и логистични центрове. Те са на-популярното и най-често използваното решение за съхранение на палетизирани товари. Позволяват да бъдат адаптирани спрямо товарите, палетите, складово-подемните машини и помещението. Те осигуряват директен достъп до всеки палет, а също така улеснена и безопасна логистика на използваните подемни машини.

Drive-in стелажи

Drive-in стелажите са оптимален вариант за складиране на големи количества от един и същ продукт. Има два типа drive-in стелажни системи - LIFO - последният палет, който влиза, е първият, който излиза - и FIFO - където първият влязъл продукт, излиза първи. Намират широка употреба за хладилни складове, които трябва да се възползват максимално от пространството, предназначено за съхранение на продукти при контролирани температури.

Конзолни стелажи

В случай, че търсите стелажи, подходящи за съхранение на дългомерни товари с различно тегло, конзолните стелажи са създадено именно, за да удовлетворят тези нужди. Те предоставят здрава, стабилна и опростена конструкция, която е отлично решение складиране на продукти като метални и PVC тръби, греди, профили и др.

Гравитационни стелажни системи

Този вид стелажни системи представляват компактни конструкции с ролкови легла на всяко ниво. Те са поставени под лек наклон, който позволява лесното приплъзване на съхраняваните стоки. Отличен вариант е за складове, които разполагат с ограничено място и при които ротацията на запасите е от важно значение.

Мобилни стелажни системи

Мобилните стелажни системи са едно практично и съвременно решение за складовете, с което да отговорят на димамиката на бизнеса. Те се раздвижват от релси, което позволявала лесното им преместване - ръчно или дистанционно. Оптимално решение, което се комбинира успешно с други видове стелажни системи, като осигурява бърз достъп до товарните единици и позволява да оползотворите наличното пространство в максимална степен.

Радио Шатъл стелажни системи

Този тип стелажна система е предназначена за складови помещения с ограничено пространство, които служат за съхранение на обемни товари. Радио Шатъл системите се състоя от стелажни коридори, по които се движат платформи с радио управление. Складово-подемните машини се движат по коридор в самата стелажна система, като поставят или разтоварват палетата на и от роботизирана платформа. Те осигуряват по-голяма безопасност и намаляват възможността от възникване на трудови злополуки.

"Мецанин" стелажни системи

“Мецанин” стелажните системи представляват високи метални конструкции, които разделят складовите помещения на етажи. Особеното подходящи са за високи складови бази, тъй като позволяват оптималното оползотворяване на свободното пространство. Те предоставят гъвкавост, тъй като може да се аранжират и преместват лесно, позволявайки създаване на различни по височина и големина етажи.

Стелажна система SUPER 1/2/3

Стелажна система SUPER 1/2/3 представлява изцяло регулируема стелажна система, която е подходяща за стоки с малък или среден обем и тегло. Сред предимствата, които осигуряват е лесно монтиране и демонтаж и възможност да се регулира нивото на рафтовете на всеки 33 см.
Както сами може да се уверите в Motokarbg.com ще откриете голямо разнообразие от различни видове стелажи, за да изберете правилното решение за вашите нужди!