Складовите стелажи обикновено се използват в по-големите складове, за да се съхраняват редица различни материали и продукти. Често хората ги използват и при организацията в гаража, мазето, работните постройки. Днес складовите стелажи стават все по-популярни, особено сред транспортните и производствени фирми, универсалните магазини и всички средни и по-големи предприятия, дейността на които изисква складиране за по-добра и ефективна работа.

Обикновено се използват най-често няколко вида системи за складиране. Едната система е проектирана така, че височината на складовите стелажи може лесно да се регулира. Другият тип система е тази за подемност на тежестите, която позволява по-лесното инсталиране и деинсталиране на товари и дори съоръжения. Всичко е в зависимост от нуждите на съхранението. Рафтовете за съхранение са неразделна част от всяка система за складиране и осигуряват няколко съществени ползи за техните ползватели.

СПЕСТЯВАНЕ НА ПРОСТРАНСТВО

Най-голямото предимство на стелажите е, че те са чудесен начин за спестяване на пространство. Начинът, по който са изградени, позволява на фирмите да използват вертикалното пространство за съхранение вместо разполагането на артикули и стоки директно на пода. Стелажните системи позволяват на всяка компания да съхранява продуктите във височина, да ги организира и да ги достъпва, когато е необходимо. Способността за подреждане на един склад не само спестява място, но и много пари.

ДОСТЪПНОСТ

Начинът, по който са създадени складовите стелажи, прави съхраняваните продукти достъпни от двете страни на стелажа. И това е много важно за компаниите, тъй като увеличава производителността и времето за търсене на продукти. Също така, лесният достъп при достатъчно пространство между рафтовете позволява и работата в склада да се извършва посредством мотокари. Това допълнително улеснява работния процес.

УДОБСТВО

Стелажните системи за съхранение се налагат в употреба предимно с удобството си. Те са изключително ефективни, ако го позиционирате и организирате правилно. Много голяма част от разновидностите на складовите стелажи са специално проектирани да помогнат на компаниите да съхраняват още повече продукти, да увеличат безопасността в склада в същото време и да дадат възможност за по-бързо и ефективно изпълнение на задачите. Създаването на подобна организация в складовото помещение ще подобри и вашата бизнес продуктивност.
Сред другите ползи от използването на подобна система за складово организиране чрез стелажи са:

ПРОБЛЕМЪТ С ТЕЖКИТЕ ПРЕДМЕТИ

Стелажните рафтове са идеални за съхранение на големи и обемисти елементи. Такива предмети не трябва да лежат на пода. Рафтове са проектирани за съхранение на обемисти и тежки предмети, освен това някои видове могат да бъдат коригирани според конкретните нужди на бизнеса.

ОРГАНИЗИРАНОСТ

Много по-лесно е да останете организирани, когато имате повече рафтове. Когато всичко е на мястото си, не е нужно постоянно да проверявате наличностите и става много по-лесно да се сложи ред там, където той по една или друга причина е нарушен. Складът или гаражът ще бъде много по-организиран, когато имате инсталирани и подходящо организирани складови стелажи.

БЕЗ ПРЕРЕЖДАНЕ

Когато не разполагате с рафтове, вие сте принудени да използвате кутии и кашони за съхранение и организация на всичко налично. Целта, разбира се, е спестяване на място. Но всеки път, когато ви потрябват предметите най-долу, вие трябва да преместите всички неща отгоре, за да достигнете до заветния артикул. Със стелажите всичко е подредено и лесно достъпно, освен това спестява време и нерви.

ПРАВИЛНО СЪХРАНЕНИЕ

Стелажите позволяват по-лесно да виждате недостатъците и повредите, появили се по вашите стоки. Това прави и вашата реакция по-навременна.

БЕЗОПАСНОСТ

Стелажите могат значително да допринесат за безопасността в склада. Рискът от злополуки и повреждане на артикули е значително намален. Освен това работата в един подреден и организиран склад е винаги не само по-лесна и безопасна, но и много по-приятна.

Motokarbg.com предлага голямо разнообразие от стелажни системи, за да откриете най-подходящия вариант за вашите нужди! Разгледайте видовете, предлагани от нас тук.