Компетентен сервиз или излишни разходи?

Компетентното обслужване и сервиз задължително трябва да се извършва от специалисти, които, след софтуерна диагностика, ще открият своевременно проблема, ще сменят навреме консумативите и ще инструктират оператора за правилната ежедневна поддръжка и експлоатация на мотокарите, газокарите или електрокарите.

Разумният бизнесмен се концентрира върху развиване на дейността си и се доверява на компетентно абонаментно обслужване, защото то гарантира минимални разходи за поддръжка, непрекъснат работен цикъл на машините и безопасност на работа.

Много собственици, за съжаление, все още неглижират ежедневното наблюдение на машините, не осигуряват инструктаж от сервизни специалисти на операторите и „спестяват“ от обслужване и резервни части, което впоследствие им коства много излишни разходи и загуби от прекъсване на работния процес.

Реалността е, че пренебрегването на поддръжката и ремонта на мотокара всъщност ще ви струва повече време и пари в перспектива. Добре поддържаният мотокар е надежден, стабилен и с дълъг работен цикъл.

Основните параметри на ежедневното наблюдение на машините са най-важните индикатори затова кога е необходима професионална сервизна реакция. Най-важните насоки за наблюдение са следните:

  • инспекция на машината преди експлоатация – само няколко минути отнема на оператора да инспектира всички функционални части за видими нарушения, нормалния звук при стартиране, доброто състояние на гумите и сигнализацията. Изисквайте го от водачите!

 

  • проверка и осигуряване на профилактика на батериитезареждането и допълването на батерии трябва се осъществяват стриктно, според инструкциите на производителите. Профилактиката им трябва да се прави от специалистите, които осигуряват абонаментно обслужване и които ще следят необходимите нива на течности и ще ви спестят преждевременно амортизиране или нужда от нова батерия;

 

  • филтри и масла – подмяната на филтри и масла трябва да се извършва според графика на обслужване, който сервизните специалисти поддържат за всяка машина. Използването на нискокачествени консумативи уврежда трайно функционалните части на мотокарите и води до амортизация;

 

  • резервни части и ремонти – това направление изисква особено внимание. Резервните части трябва задължително да са оригинални и подходящи за марката и модела на мотокарите. При избора на резервни части винаги трябва да се направи консултация с компетентния техник, който се грижи за машината. Ремонтните дейности, които се налагат, трябва задължително да се осъществят след софтуерна или техническа диагностика. Колкото по-бърза е сервизната реакция, толкова по-малко ще са щетите по машините и прекъсването на работния цикъл.

 

Дълго експлоатираните машини изискват особено внимание

Старият автопарк има значително по-голяма нужда от поддръжка и задължително абонаментно обслужване. С годините и натоварването на машините техните основни функционални части се амортизират и при неправилна поддръжка капацитетът значително намалява. Налагат се чести ремонти и нивата на безопасност се занижават.

При невъзможност за закупуване на нови машини препоръчваме да обновите парка си с рециклирани, като за изкупуване на старата ви износена складово-подемна техника можете да се обърнете към нашите специалисти.

Процесът на рециклиране обновява напълно мотокарите, електрокарите и газокарите, а инвестицията  значително по-малка от покупка на нови машини.

Ако все пак нямате възможност да подмените карите си трябва да подхождате към тях с особено внимание. Регулярно трябва да им осигурявате експертна оценка и поддръжка и да спазвате всички инструкции за безопасност.

При складово-подемната техника максимата „Евтиното излиза най-скъпо!“ е напълно валидна!  Най-добрият начин да оптимизирате разходите си е планираната поддръжка. Пестете ценното си време за бизнеса, който развивате, а обслужването оставете в ръцете на специалистите.

При нужда от обслужване и ремонт се свържете с нас своевременно!

 

Категория: